2011. december 19., hétfő

Azt hitted, hogy persze, aztán rájöttél, hogy mégse.

A mai napon két jól elhatárolható, egymástól független, ám külön külön is kellően pusztító hatóerejű problémával kellett szembesülnöm, ami jelenleg kb. 300-as vérnyomás, remegő kezek, és megállíthatatlan káromkodásrohamok formájában (Tourette-szindróma gyanúval simán vihetnének szanatóriumba) tör elő belőlem. Kezdem a kisebb gonddal, amit nemes egyszerűséggel a magyarországi nagyvállalatok jellemző politikájának tudok be - avagy szart és drágán.
Az internetező honpolgárok általános problémája a kapcsolat minőségével, más szóval varázslatos, általános szerződési feltételekben "adatátviteli sebességnek" becézett csodával való állandó harc. Szegedi kis barlangomban az elfogadható kategóriába tartozó szolgáltatást vezettünk be, arra tehát nincs panaszom... ám ez a mobil csoda. Az a hagyján, hogy egy hatalmas, elefántok számára aranyérkúpként alkalmazható, idegesítően villogó kis retket kell belenyomkodni a gépedbe, ami mellesleg egy véletlen ütközés alkalmával kb. 10 N erő hatására is lazán beletörik az USB portba... de az, hogy 1 (egy, I, ein, one, один) megabit/sec sebességet nem ér el egy későesti órán, 2011-ben, amikor egy kb. 40 megás firmware frissítést szeretnél letölteni a nálad is okosabb telefonodhoz... az rohadtul bosszantó. Pláne, ha megtudod az okát. Tudvalevő ugyanis, hogy a színvonalas szolgáltatás része, hogy általad megvásárolt, halálosan legális szoftverek letöltését SEM sorolják a támogatott kategóriába  - magyarul egy másfél gigás Windows 7 frissítés instant sávszélesség lefaragást von maga után - ahogyan egy Steamről vásárolt játék letöltése/patchelése/futtatása is. És én így jártam. Gyanútlanul nyitottam meg a Steamet, ahol szembesültem a tragédiával: az oly hűségesen dolgozó kis fehér, villogó trutyi önkényesen letöltötte a Modern Warfare 2 - multiplayer verzióját, ami eddig gond nélkül csücsült a gépemen. Neki új kellett. Mind a 12 giga. A kis dugót most új motívumok - fognyomok - díszítik. Ja, és havi ötezer zörgő magyar Forint ezért. Nem igényel további kommentárt.
A második, számomra drasztikus hajhullást, és váltakozó neurológiai tüneteket okozó eset lényegesen fajsúlyosabb. Szívtam eleget eddig is a számomra legkedvesebb tanszéken élő(sködő?) oktatók miatt, de azt nehezen tolerálom, ha idiótát csinálnak belőlem/-lünk. Közvetlenül nem vagyok érintett a problémában, de jó néhány kolléga torokra kapta a szívószálat. Véleményem szerint ésszerű kérés egy hallgatótól, hogy a félév elején közölt követelményeket ugyan tartsák már be. Egy. Kettő. Ha már változtatnak rajta, és körbe emailezik, közöljék már, hogy milyen szakon. Három. Ha már egy szerencsétlen betéved, hogy ő megkapta, akkor ez most igaz-e, akkor ne nézzék már hülyének, csak mert elszarták. Mert elszarták. Elfelejtettek szólni, hogy a 300 emberből ez a kb. 30 msc-st érinti, nem a kis csóri másod (ill. balszerencsés harmad / balf**z negyed) éveseket. Mindez kiderült ma. Holnap vizsga. A mail tárgya a jegymegajánlás volt. Véleményetek szerint a holnap vizsgázó emberkéknek vajon mekkora százaléka fogja ezek után elfogadhatóan teljesíteni ezt a szerves hulladékot, amit a tanulmányi- és vizsgaszabályzat "orális vizsga" címen emleget? Igen. Itt is az "orális" a lényeg.

Karácsonyra minden egyetemistának szájpecket hozzon a Jézuska.

Lényegesen kellemesebb ünnepeket Nektek.

4 megjegyzés:

  1. ööö ez melyik szolgáltató milyen internetcsomagja?

    VálaszTörlés
  2. Nem akarok antireklám - szájtot csinálni a blogból, úgyhogy annyit mondok a mobilnetre, hogy szép kék. :) A csomag pedig elvileg a maximum - legalábbis ami két éve a maximum volt. Nem mindig ennyire szar, csak éppen akkor, amikor szükség lenne rá. :)

    VálaszTörlés
  3. Én csak ennyit fűznék hozzá: http://noob.hu/2012/01/02/Navtelen.png
    MÉG! BÚÉK!

    VálaszTörlés
  4. Köszöntem, neked is. Bár a képtől nem javult a közérzetem, csak most, hogy a 10mbps sebességet köhögő kábelt jól beleerőszakoltam a laptopba. :)

    VálaszTörlés